20.06.2024. Erasmus +

Garozas pamatskolas skolēni piedalījās mobilitātē, Polijā, Bialka “Montesorri Farm school”, no 9.06. – 14.06., kurā caur praktisku darbošanos dažādos ikdienas darbos, apguva dzīvei nepieciešamās prasmes.

Katrai dienai bija noteikts diena plāns, pēc kura skolēni varēja darboties. Plānā ietilpa, gan uzkopšanas darbi, gan lauku darbi. Skolēni mazgāja traukus, klāja galdus, gatavoja ēst, rūpējās par dārzu, rūpējās par dzīvniekiem kūtī u.c. Dienas plānā ietilpa arī mācīšanās – skolēni piedalījās matemātikas, spāņu valodas, mūzikas u.c. stundās, gūstot pieredzi ar citas valsts pedagogu mācīšanas metodiku. Katra diena iesākās ar kopīgu sapulci, kurā skolēni varēja raksturot savas tā brīža sajūtas, izteikt pateicības viens otram par labajiem darbiem un brīžiem kopā, kā arī dzirdēt dienas plānu un uzdot sevi interesējošus jautājumus. Dienas gaitā skolēniem bija kopīgas sporta aktivitātes,  kurās skolēni, caur dažādu spēļu elementiem, fiziski izkustējās un saliedējās kā komanda. Brīvajā laikā skolēniem tika dota iespēja spēlēt mūzikas instrumentus, šahu, piedalīties āra aktivitātēs, lasīt grāmatas u.c. Vienā no dienām skolēni devās kajaku laivošanas braucienā, kas deva iespēju apgūt prasmes vadīt laivu un būt labai komandai. Pirms došanās uz dzimteni skolēni vēl paguva doties  ekskursijā uz Ļubļinas pilsētu, iepazīstot vietējo vēsturi un kultūru.

Projekts skolēniem devas iespēju paplašināt savu redzes loku, uzlabot valodas prasmes, apgūt dažādas praktiskas iemaņas, kas būs noderīgas nākotnē.

Skolēni mācās darboties komandā, būt elastīgāki un pieņemt atšķirīgu un neierasto dažādās dzīves situācijās.

Dalība projektā skolēnus motivē mācīties labāk valodas un rada interesi par citu valstu kultūru un vēsturi.

Pēc projekta, kautrs skolēns dalījās atziņās par projektu un tā aktivitātēm:

“Es iemācījos strādāt kūtī, braukt ar kajaku un sadarboties komandā ar citiem skolēniem, kā arī uzlaboju savas angļu valodas prasmes” (5.klases skolniece).

“Es iemācījos būt patstāvīgāka, kā arī dažādus lauku darbus. Paldies par iespēju piedalīties projektā”( 6. klases skolniece)

“Es iemācījos pacietību, labāk iekļaujos sabiedrībā, drosmīgāka. Patika braukt ar kajaku un mācīties spāņu valodu” ( 6.klases skolniece)

“Man ļoti patika skolotāji – draudzīgi un jauki. Patika, ka varēju rūpēties par dzīvniekiem. Un kaut gan sākumā skolas stingrie noteikumi likās biedējoši, tad beigās tie nemaz nebija tik traki un vārēja ar tiem sadzīvot.”( 7.klases skolniece)

 

 

Galerija