26.09.2024.

Jauniestudējums stāsta par attiecībām starp pusaudžiem — jauniešiem no dažādām ģimenēm, kas pārstāv dažādus sabiedrības slāņus, bet kurus vieno mācības vienā klasē 23.septembrī Garozas pamatskolas 5.-9 klašu izglītojamie apmeklēja VEF Kultūras pili Rīgā, lai noskatītos mūziklu “Klase”.

Jaunieši dalījās ar iespaidiem pēc mūzikla. Viņiem viss patika, īpaši Sigma 1 lomas tēlotājs, kurš nebija kā citi. Interesanti bija attēlotas slikto puišu un meiteņu attiecības klasē. Mūzika pastiprināja sižetu un palīdzēja nodot informāciju. Sižetā atspoguļotas daudza šodien aktuālas problēmas – vardarība, bulings, ņirgāšanās arī par skolotājiem, terorisma draudi. Mūziklā attēlotie notikumi no skolas dzīves varētu kaut kur notikt arī realitātē, spriež jaunieši.

Mūzika izrādei bija mūsdienīga ar dažādiem skaņas un gaismas specefektiem. Jauniešiem bija interesanti vērot skaņu un gaismas režisora darbu. Izrāde saturu palīdzēja atklāt arī mūsdienīg tērpi un frizūras. Mūzikls bija sadalīts vairākās ainās. Dziedājumā labi varēja saprast izrādes sižetu. Skolēniem patika arī roķīgie mākslinieki.

Pēc mūzikla, atgriešoties skolā, izglītojamie arī latviešu valodas stundā dalījās pārdomas par redzēto.

Ari skaisti atjaunoto VEF kultūras pilī skolēni apmeklēja pirmo reizi un guva atīkamus iespaidus no sakārtotās vides.

“Mūzikli un teātri liek mums aizdomāties par notiekošo pašu dzīvē,” saka jaunieši un vēlētos biežāk apmeklēt kultūras pasākumus ārpus skolas.

karjeras konultante,

Solvita Cukere